Fotballutvikling Trøndelag

Om Fotballutvikling Trøndelag

Fotballutvikling Trøndelag er et foretak som ønsker å bidra i videreutviklingen av fotballspillere, lag og klubber i og rundt Trøndelag. Målgruppen vi spesialiserer oss på er spillere mellom 8-14 år, en aldersgruppe hvor det hender veldig mye både fysiologisk og kognitivt hos utøverne, en periode hvor de er meget mottagelig for læring.

Vi setter høye krav til holdninger, innsats og konsentrasjon av spillerne våre, til gjengjeld gir vi topp kvalitet tilbake både i form av treningsøvelser, læringsmål og pedagogikk. Med andre ord er målet vårt å på en god måte blande det å ha det gøy med fotball og det å være på tå hev og sørge for høy kvalitet på alt vi foretar oss.

Alle som deltar på aktiviteter i vår regi er forsikret gjennom  våre forsikringsavtaler.
Alle våre trenere har gyldig politiattest.

Verdier

Våre verdier er LIDENSKAP, FELLESSKAP & KVALITET

Lidenskap for oss betyr at vi elsker å holde på med fotball, og er takknemlige for hver treningsøkt og samling vi er med på. I tillegg har vi alle et brennende ønske om å hele tiden forbedre oss. Lidenskapen skal vises på hver trening ved at trenere og spillere har høy tilstedeværelse (innlevelse). Innlevelse for oss er summen av konsentrasjon og innsats \»live the game\» – Alex Gomez Comes

Fellesskap for oss er lojalitet, og at vi er sammen om å bli bedre. Hjelper jeg deg til å bli bedre så blir også jeg bedre. Fellesskapet skal vises på hver trening ved at spillerne går sammen før treningen har begynt og at de samles til felles prat etter trening. Vi koker også kaffe til foreldre og trenere på sidelinjen under akademitreninger, samlinger og fotballskoler, noe vi mener styrker fellesskapet vårt.

Kvalitet for oss er å hele tiden yte vårt beste, samtidig som vi er på søk etter å forbedre oss. Vi deltar på kurs og samlinger, vi sparrer med flere tidligere akademitrenere i FC Barcelona og jobber hver dag med å videreutvikle våre spillere og oss selv. Det skal være høy kvalitet på det fotballfaglige i FUT, samtidig skal det være gøy for spillerne. Alt i fotball er ikke like gøy, men alt vi gjør er for å hjelpe våre spillere til å bli bedre. Vi tilbyr tett oppfølging til spillere som ønsker det, i tillegg til å ha treninger og camper så har vi også utviklingssamtaler på kontoret med videoanalyser fra våre aktiviteter (og fra toppfotballen). Individuell oppfølging på holdninger, mentalitet, egentrening, kosthold, hvile etc.

FUT har tilbud for spillere, trenere & klubb

SPILLERE: Ukentlige ekstratreninger (fotballutdanning etter skoletid & akademi), helgesamlinger og turneringer for våre faste deltagere, fotballskoler, spillersamtaler, videoanalyse.

TRENERE: Mulighet til å overvære våre treningsøkter, trenerkurs & forum, oppfølging av lag i en tidsperiode, trenersamtaler 1-1 eller i team, planlegging av økter, uke, måned, sesong, år.

KLUBB: Fotballutdanning etter skoletid, treningsbesøk, oppfølging av lag/ kull i en periode, fotballskoler, trenerforum, trenerkurs, treningsleirer/ helgesamlinger, videreutvikling av sportsplan, egne avtaler etter klubbens ønske og behov.

Alle avtaler med FUT som involverer samarbeid med lag eller trenerteam skal forankres via styre eller sportslig utvalg i klubben. Enhver klubbaktivitet i FUT er og skal være forankret i klubbens styrende organer før aktivitet igangsettes.

Begivenheter

I 2022 er det blitt gjennomført 3 fotballskoler i sommerferien (1 på Malvik & 2 på Charlottenlund) I tillegg har vi endelig begynt med helgesamlingene våre igjen.

I høstferien 2021 så planlegger vi både helgesamlinger med akademiet og fotballskole på Charlottenlund, hvor Rune Mikkelsen (Tiki-Taka fotballakademi) igjen kommer på besøk. Vi jobber også med å få inn flere \»gjestetrenere\» så her er det bare å følge med.

Sommeren 2021 var litt av en sommer! Vi fikk gjennomført 3 fotballskoler, to på Charlottenlund og en på Vestbyen. I tillegg har vi drevet \»organisert løkkefotball\» i 4 uker på Charlottenlund. Vi har besøkt Alex Gomez Comes i Katalonia og en av campene til Atletic St Just i Barcelona. Vi gleder oss til fortsettelsen!

Høstferien 2020 gjennomførte vi fotballskole på Lånke, denne også ganske spesiell i og med at vi var midt en pandemi.

Sommeren 2020 så gjennomførte vi litt amputerte fotballskoler med tanke på koronapandemien, men det ble suksess selv om vi måtte holde litt avstand i pausene og gruppene måtte holdes adskilt. Vi hadde to camper på Vestbyen, og en på Lånke sommeren 2020

Vi gjennomførte treningsleir på Frøya i vinterferien 2020 (like før Coronapandemien), med Alex Gomez Comes (7 år i FC Barcelona & tidligere direktør i akademiet til Cordoba), han haddes i tillegg med seg en dyktig trener med UEFA A lisens, Arnau Alcoverro Bladè. Rune Mikkelsen (Tiki-Taka Fotballakademi) var med, i tillegg til vårt trenerteam. Dette var en opplevelse både for spillere og trenere!

I høstferien 2019 så arrangerte vi to fotballcamper samtidig for første gang. Den ene på Lånke, og den andre på Vestbyen! Vi hentet opp to trenere fra Atletic St Just (Miquel & Nico) i tillegg til Rune Mikkelsen (Tiki-Taka Fotballakademi) og Sarmed Saify (spillerutvikler Trygg/Lade). Dette ble en braksuksess, og vi har mottatt mye positive tilbakemeldinger på kvaliteten.

Februar 2019 hadde vi med oss 13 av de eldste spillerne på en treningsleir i Valencia, en opplevelse guttene nok voks mye på, spesielt sosialt og som en gruppe. Vi bodde 16 personer i ett hus hele uken og spiste alle måltider sammen, vi hadde en tennisbane og svømmebasseng i hagen, stranda var 5 min. gange fra huset. Vi var i Madrid på Real Madrid kamp, hvor vi fikk se hjemmelaget tape mot Girona (katalansk lag) og vi var på besøk på Mestalla stadion hvor vi fikk omvisning. En kjempetur!

I januar 2019 var vi i Barcelona for å delta på nivå 2 av seminarene om Barcafotball. Vi dro 4 trenere, og 1 spiller fra Fotballutvikling Trøndelag, og fikk lært utrolig mye. En kjempeopplevelse for liten og stor.

Årsavslutningen 2018 ble på Frøya, hvor vi samlet over 50 spillere fra akademiet og fotballutdanning etter skoletid. Her hadde vi også hentet trenere fra Tiki-Taka Fotballakademi og Atletic St Just. Her hadde vi en runde i svømmebasseng og i turnhallen i tillegg til det sportslige, og selvsagt bankettmiddag på lørdagen.

Vi deltok på Hamkam talentcup i 2007 klassen og 2005 klassen. I tillegg deltok vi på en turnering i Danmark for 2007. Dette var høsten 2018

To av våre trenere deltok på seminar om Barcafotball i Fredrikstad 2018.

Vi hadde som vanlig en uke med løkkefotball på Charlottenlund om sommeren, og en fotballskole på Frøya storhall i samarbeid med Tiki-Taka fotballakademi og trenere fra Atletic St. Just i 2018.

2018 startet veldig bra, og vi hadde tre treningssamlinger for akademiet før sommeren i Meldalsbanken arena.

Vi deltok på NFA sin årlige julecup i desember 2017, og brukte også denne som en årsavslutning for akademiet hvor vi deltok med to lag i 2006, og ett lag i 2005 turneringen.

Vi startet opp akademiet vårt like før sommeren 2017, og hadde ukentlige treninger på Klæbu. Vi reiste til Hamkam talentcup med 2005 kullet og 2006 kullet vårt.

To av våre trenere deltok på seminar om Barcafotball i Moss sommeren 2017.

Høstferien 2017 (Uke 41) arrangerte vi fotballskole på Klæbu kunstgress i samarbeid med Tiki-Taka Fotballakademi, hvor vi fløy inn spanske trenere fra klubben Atletic St. Just i Barcelona (samarbeidsklubb med Barcelona FC). Denne uken var preget av høy sportslig kvalitet hvor vi kjørte to teoriøkter (på norsk) og to treningsøkter hver dag med lunsj mellom.

I 2017 var vi med en av spillerne vi har hatt på fotballskole, og trent ukentlig i en periode i 2016 til Manchester, der han skulle trene med akademiet til Manchester City. Vi brukte denne muligheten til å studere akademimodellen til Manchester City, og fikk en grundig gjennomgang av den lokale rekrutt koordinatoren til City. Vi håper å kunne fortsette å holde kontakten med de, og etterhvert kanskje gi flere unge spillere muligheten til å oppleve noe lignende. Klikk her for å se bilder fra turen.

I 2016 arrangerte vi Barcaseminar på Charlottenlund idrettspark, et trenerseminar som gikk over to dager med Albert Puig som er spesialisert som barne og ungdomstrener og har jobbet som trener i Barcelona sitt fotballakademi La Masia i 11 år, hvorav 4 år som direktør. Dette kurset ble veldig godt mottatt av trenerne som var med, vi hadde en god blanding av trenere for barn, ungdom og voksne. En sportslig suksess som vi mest sannsynlig vil gjenta i framtiden.

Her kan du lese artikkelen til Norsk Trenerforening om seminaret: https://www.fotballtreneren.no/spillerutvikling/innforing-i-tiki-taka-fotballens-filosofi

Samarbeidspartnere:

  • Charlottenlund Sportsklubb

Fotballutvikling Trøndelag tilbyr fotballutdanning etter skoletid til alle som ønsker mellom 2.-7. trinn på Charlottenlund idrettspark. I tillegg har vi hatt oppdrag for enkeltlag i CSK med blant annet treningsøkter og treningskamper med videoanalyse og læringsmål. På Charlottenlund har vi arrangert fotballskoler i flere år, og sommeren 2021 hadde vi 2 fotballskoler i tillegg til å drive løkkefotballen i 4 uker. Vi gjennomførte fotballskole i høstferien 2021. I 2022 har vi hatt to fotballskoler på Charlottenlund i samarbeid med CSK.

  • Lånke Fotball

I 2018 startet vi samarbeid med Lånke fotball, her har vi hatt fotballutdanning etter skoletid i 2 år, og flere fotballskoler i skoleferiene. Samarbeidet er startet opp igjen i 2022 med fotballutdanning etter skoletid for 2.-7. trinn.

  • Malvik Fotball

I 2012 starter vi samarbeid med Malvik fotball, her kommer vi til å ha fotballutdanning etter skoletid for spillere i 4.-7. trinn

  • Tiki-Taka Fotballakademi

Samarbeidet med Tiki-Taka Fotballakademi går tilbake til 2016 hvor vi deltok på det første seminaret om barcafotball som ble arrangert i Oslo. I 2017 var vi teknisk arrangør for det samme seminaret. Tiki-Taka fotballakademi er vår hovedsamarbeidspartner når det kommer til fotballskoler og trenerkurs, sammen har vi hatt nesten 10 fotballskoler, og vi får nytt besøk høsten 2021.

  • Clever Soccer

Alex Gomez Comes (7 år i FC Barcelona) driver Clever soccer. Alex deltok på vår fotballcamp i vinterferien 2020, og vi besøkte han sommeren 2021. Alex vil vi nok se flere ganger i Trondheim på våre aktiviteter.

  • Atletic St Just

Denne fotballklubben som ligger i Saint Just i Barcelona, og som har en formell samarbeidsavtale med Barcelona FC samarbeider vi tett med. Vi har blant annet hentet trenere derfra til å bidra på våre skoler flere ganger i året siden 2017. Vi var også å besøkte de i 2019, og kommer nok til å ta flere studiebesøk og treningsturer dit med akademiet etterhvert.

  • Puma

Puma er vår utstyrsleverandør fra 01.01.2021-31.12.2024

  • Nor Contact

Nor Contact er butikken som fører vår kolleksjon, og gir oss topp service når vi trenger utstyr, klær eller trykk. De har butikk både i midtbyen og på heimdal sentrum, i tillegg til nettbutikk. Vår kolleksjon finner dere her: https://www.fotballsko.no/fotballutvikling-tr%C3%B8ndelag

Støttespillere:

FUT er avhengige av gode støttespillere for å kunne drive aktiviteter med høy kvalitet til lave priser, her er presentasjon av våre støttespillere i 2022: