Skip to content

Om Fotballutvikling Trøndelag

Fotballutvikling Trøndelag er et foretak som ønsker å bidra i videreutviklingen av fotballspillere, lag og klubber i og rundt Trøndelag. Målgruppen vi spesialiserer oss på er spillere mellom 8-14 år, en aldersgruppe hvor det hender veldig mye både fysiologisk og kognitivt hos utøverne, og de er meget mottagelig for læring i denne perioden.

Vi setter høye krav til holdninger, innsats og konsentrasjon av spillerne våre, til gjengjeld gir vi topp kvalitet tilbake både i form av treningsøvelser, læringsmål og pedagogikk. Med andre ord er målet vårt å på en god måte blande det å ha det gøy med fotball og det å være på tå hev og sørge for høy kvalitet på alt vi foretar oss.

Alle som deltar på aktiviteter i vår regi er forsikret gjennom  våre forsikringsavtaler.
Alle våre trenere har gyldig politiattest.

Begivenheter

Vi planlegger treningsleir på Frøya i vinterferien 2020 (uke 8), med Alex Gomez Comes (7 år i FC Barcelona & tidligere direktør i akademiet til Cordoba), han har i tillegg med seg en dyktig trener med UEFA A lisens, Arnau Alcoverro Bladè. Rune Mikkelsen (Tiki-Taka Fotballakademi) er også med, i tillegg til vårt trenerteam. Dette blir rått!

I høstferien 2019 så arrangerte vi to fotballcamper samtidig for første gang. Den ene på Lånke, og den andre på Vestbyen! Vi hentet opp to trenere fra Atletic St Just (Miquel & Nico) i tillegg til Rune Mikkelsen (Tiki-Taka Fotballakademi) og Sarmed Saify (spillerutvikler Trygg/Lade). Dette ble en braksuksess, og vi har mottatt mye positive tilbakemeldinger på kvaliteten.

Februar 2019 hadde vi med oss 13 av de eldste spillerne på en treningsleir i Valencia, en opplevelse guttene nok voks mye på, spesielt sosialt og som en gruppe. Vi bodde 16 personer i ett hus hele uken og spiste alle måltider sammen, vi hadde en tennisbane og svømmebasseng i hagen, stranda var 5 min. gange fra huset. Vi var i Madrid på Real Madrid kamp, hvor vi fikk se hjemmelaget tape mot Girona (katalansk lag) og vi var på besøk på Mestalla stadion hvor vi fikk omvisning. En kjempetur!

I januar 2019 var vi i Barcelona for å delta på nivå 2 av seminarene om Barcafotball. Vi dro 4 trenere, og 1 spiller fra Fotballutvikling Trøndelag, og fikk lært utrolig mye. En kjempeopplevelse for liten og stor.

Årsavslutningen 2018 ble på Frøya, hvor vi samlet over 50 spillere fra akademiet og fotballutdanning etter skoletid. Her hadde vi også hentet trenere fra Tiki-Taka Fotballakademi og Atletic St Just. Her hadde vi en runde i svømmebasseng og i turnhallen i tillegg til det sportslige, og selvsagt bankettmiddag på lørdagen.

Vi deltok på Hamkam talentcup i 2007 klassen og 2005 klassen. I tillegg deltok vi på en turnering i Danmark for 2007. Dette var høsten 2018

To av våre trenere deltok på seminar om Barcafotball i Fredrikstad 2018.

Vi hadde som vanlig en uke med løkkefotball på Charlottenlund om sommeren, og en fotballskole på Frøya storhall i samarbeid med Tiki-Taka fotballakademi og trenere fra Atletic St. Just i 2018.

2018 startet veldig bra, og vi hadde tre treningssamlinger for akademiet før sommeren i Meldalsbanken arena.

Vi deltok på NFA sin årlige julecup i desember 2017, og brukte også denne som en årsavslutning for akademiet hvor vi deltok med to lag i 2006, og ett lag i 2005 turneringen.

Vi startet opp akademiet vårt like før sommeren 2017, og hadde ukentlige treninger på Klæbu. Vi reiste til Hamkam talentcup med 2005 kullet og 2006 kullet vårt.

To av våre trenere deltok på seminar om Barcafotball i Moss sommeren 2017.

Høstferien 2017 (Uke 41) arrangerte vi fotballskole på Klæbu kunstgress i samarbeid med Tiki-Taka Fotballakademi, hvor vi fløy inn spanske trenere fra klubben Atletic St. Just i Barcelona (samarbeidsklubb med Barcelona FC). Denne uken var preget av høy sportslig kvalitet hvor vi kjørte to teoriøkter (på norsk) og to treningsøkter hver dag med lunsj mellom.

I 2017 var vi med en av spillerne vi har hatt på fotballskole, og trent ukentlig i en periode i 2016 til Manchester, der han skulle trene med akademiet til Manchester City. Vi brukte denne muligheten til å studere akademimodellen til Manchester City, og fikk en grundig gjennomgang av den lokale rekrutt koordinatoren til City. Vi håper å kunne fortsette å holde kontakten med de, og etterhvert kanskje gi flere unge spillere muligheten til å oppleve noe lignende. Klikk her for å se bilder fra turen.

I 2016 arrangerte vi Barcaseminar på Charlottenlund idrettspark, et trenerseminar som gikk over to dager med Albert Puig som er spesialisert som barne og ungdomstrener og har jobbet som trener i Barcelona sitt fotballakademi La Masia i 11 år, hvorav 4 år som direktør. Dette kurset ble veldig godt mottatt av trenerne som var med, vi hadde en god blanding av trenere for barn, ungdom og voksne. En sportslig suksess som vi mest sannsynlig vil gjenta i framtiden.

Her kan du lese artikkelen til Norsk Trenerforening om seminaret: https://www.fotballtreneren.no/spillerutvikling/innforing-i-tiki-taka-fotballens-filosofi

Samarbeidspartnere:

  • Charlottenlund Sportsklubb

Fotballutvikling Trøndelag tilbyr fotballutdanning etter skoletid til alle som ønsker mellom 2-7 klasse på Charlottenlund idrettspark. I tillegg har vi hatt oppdrag for enkeltlag i CSK med blant annet treningsøkter og treningskamper med videoanalyse og læringsmål.

  • Lånke Fotball

I 2018 startet vi samarbeid med Lånke fotball, her har vi fotballutdanning etter skoletid, og vi planlegger flere aktiviteter etterhvert.

  • Vestbyen fotball

I 2019 startet vi samarbeidet med Vestbyen fotballklubb, her har vi fotballutdanning etter skoletid, flere økter i uken på kveldstid for forskjellige årstrinn, og vi kommer til å arrangere fotballskoler og andre aktiviteter i tillegg.

  • Tiki-Taka Fotballakademi

Samarbeidet med Tiki-Taka Fotballakademi går tilbake til 2016 hvor vi deltok på det første seminaret om barcafotball som ble arrangert i Oslo, etter dette ble vi med til Danmark på en treningscamp for G2006. I 2017 var vi teknisk arrangør for seminar om barcafotball, og har i tillegg vært med som trenere på deres tiltak og brukt deres trenere på våre tiltak i senere tid.

  • Atletic St Just

Denne fotballklubben som ligger i Saint Just i Barcelona, og som har en formell samarbeidsavtale med Barcelona FC samarbeider vi tett med. Vi har blant annet hentet trenere derfra til å bidra på våre skoler flere ganger i året siden 2017. Vi var også å besøkte de i 2019, og kommer nok til å ta flere studiebesøk og treningsturer dit med akademiet etterhvert.

  • Nor Contact

Nor Contact er butikken som fører vår kolleksjon, og gir oss topp service når vi trenger utstyr, klær eller trykk. De har butikk både i midtbyen og på heimdal sentrum, i tillegg til nettbutikk. Vår kolleksjon finner dere her: https://www.fotballsko.no/fotballutvikling-tr%C3%B8ndelag